Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на 25 септември на Околовръстното шосе на

...
Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на 25 септември на Околовръстното шосе на
Коментари Харесай

Втори съд остави в ареста дрогирания шофьор, убил човек на Околовръстното

Димитър Любенов, упрекнат за катастрофата на 25 септември на Околовръстното шосе на София, остава в ареста дефинитивно, реши апелативният съд в София. Магистратите се мотивираха, че има задоволително доказателства в поддръжка на тезата на обвиняването, както и заплаха Любенов да извърши ново закононарушение, заяви Българска телеграфна агенция.

При случая почина един френски жител, а двама души бяха ранени.

Преди дни Софийската градска прокуратура промени обвиняването на Димитър Любенов в съзнателно закононарушение. Досега то беше, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на 64-годишен френски жител и телесни повреди на двама други. Според събраните данни Любенов е карал след приложимост на алкохол и опиати. Той е карал със 195 км/ч, при ограничаване от 80 км/час. В кръвта на Любенов бяха открити 1.73 промила алкохол, кокаин и други опиати.

Прокуратурата напомни, че младият мъж към този момент е бил глобяван от Пътна полиция преди време. Съдът цитира данни, съгласно които Любенов е глобен 23 пъти, 15 от които за последните две години, като даже някои нарушавания са в прилежащи дни.

Защитата сподели, че Любенов е подготвен да спомага за разкриването на всички елементи. И по тази причина към този момент е дал показания. В тях той обяснил, че малко преди злополуката е спрян от служители на реда, на които дал 200 лв., с цел да го ескортират.

Адвокатът му Ива Борисова съобщи, че прокуратурата не е направила нищо, с цел да обясни дали в тази ситуация няма присъединяване на длъжностни лица и спомогнали ли са те за злополуката. Докато не бъде изкоренена корупцията от тази страна, тя ще бъде " счупена ", сподели Борисова и уточни, че мъжът е направил всичко допустимо да не кара, само че е бил заставен.

Прокуратурата уточни, че това са изказвания на обвинения и се прави още инспекция. Доказателства към този момент няма.

От своя страна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев уточни, че има отстранени служители на реда, които са „ имали присъединяване, каквото не би трябвало да имат “. 

Съдът цитира експертиза, че Любенов е можел да спре в отбивка на пътя, а директно преди удара той не е употребявал спирачките на колата. 

В правосъдната зала през сълзи Любенов изрече съболезнования на починалия и изрази страдание, че не може да върне времето обратно.

Виновен съм, направих неточност. За мен първият път се оказа съдбовен, сподели още Димитър Любенов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР